buy Amitriptyline without prescription buy Valtrex Premarin no prescription Cytotec without prescription zoloft without prescription Aricept without prescription Buy Zithromax buy Valtrex online buy Soma online buy Diflucan online Valtrex no prescription Premarin No Prescription lasix no prescription buy Acomplia no Prescription buy Pepcid
Boka demo
Country

"Nyhet! Alla ska nå målen i år också.”

14
Jun

Måltidsoptimering vann första pris!

Under gårdagens final i tävlingen Local EAT Award 2016, tog vår samarbetspartner när det gäller Måltidsoptimering, QualiFare Consulting AB, hem första priset i konkurrens med 9 andra regionala vinnare från Sverige och Norge. Priset på 100.000 kronor samt ett mentormöte med entreprenören Petter A. Stordalen delades ut igår vid en prisceremoni i Stockholm.

QualiFare Consultings lösning till att minska matsvinnet i landets skolor föll juryn i smaken och Petter A Stordalen förklarar varför;
– Vi är många som drivs av ett stort miljöengagemang men det finns några få som lägger hela sitt engagemang på att lösa de stora miljöutmaningarna. Camilla är en sådan och jag ser en stor potential för hennes modafinil online IT-lösning. Det kastas alldeles för mycket mat och det är en stor påfrestning på vår planet. Camilla gör det enkelt att göra någonting åt det och jag hoppas att vi snart få se den här typen av lösning som standard på alla våra skolor, säger Petter Stordalen.

Camilla Byrinder berättar om måltidsoptimering och vinsten:
”Mina föräldrar, båda skickliga canadian pharmacy kökschefer, egna företagare och krögare, lärde mig tidigt värdet av måltidshushållning. Jag har på många håll, även som förälder och politiker, förundrats och frustrerats över misshushållning med våra skattekronor. Till det kommer min starka känsla för miljön.

Min frustration födde en stark motivation till att bidra med att, via utveckling och innovation, lösa en komplex utmaning. Under en föreläsning i april 2010 när jag lyssnade på en ”framtidspaning” om våra blivande entreprenörer slog det mig att våra skolkök inte har tillgång till samma information om elevfrånvaron som skolan har när skoldagen startar… Måltidsoptimering inom skolan kom till på detta enkla sätt.

Den främsta styrkan med min idé tycker jag är att måltidsoptimering tar säkrad frånvaroinformation (som redan finns) och binder ihop den med skolköket. Köket lagar på så sätt rätt mängd mat. Enkelt, korrekt och efterfrågestyrt.canadian pharmacy cialis Måltidsoptimering ger dessutom Sveriges kommuner möjligheten använda 1,5 miljarder kronor till skolmåltidernas förbättring – istället för att slänga och bränna upp våra skattemedel. Samtidigt minskar vi miljöbelastningen med 60.000 ton växthusgaser.

Att få vinna Local EAT award 2016 är ett fantastiskt erkännande och gav mig en riktig WOW-känsla! Det band samtidigt ihop en insikt som mina föräldrar gav mig redan för 40 år sedan…”

Vi på InfoMentor är stolta över vårt samarbete och säger GRATTIS till vinsten!

Foto: Linus Sundahl-Djerf

Foto: Linus Sundahl-Djerf

 

http://www.mynewsdesk.com/se/nordic-choice-hotels/pressreleases/verktyg-mot-matsvinn-vinnare-av-nordiskt-haallbarhetspris-1438900

 

Spara

Spara

Spara

© InfoMentor 2017 / En hemsida från Bravissimo