Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Skolledarförbundet har konferenser om Modellen

Calendar Icon
mars 11, 2016

Sveriges Skolledarförbund fokuserar på en av sina viktigaste frågor – skolans styrning. Under 2016 kommer de att hålla konferenser för sina medlemmar kring Modellen. Är du medlem, ta chansen! Start i Växjö den 19 april kl 15:00-19:00.

Agenda

15.00–17.00: Föreläsning InfoMentor: Struktur för skolans resultatstyrning och systematiska förbättringsarbete.
17.00–18.00: "Vad krävs för att stärka ledarskapet i förskola och skola och hur vänder vi resultatet i skolan!" Sveriges Skolledarförbunds ordförande, Matz Nilsson.
18.00–19.00: Middag och nätverk

En konferens om hur du som rektor med hjälp av Modellen kan skapa den struktur som forskning visar karaktäriserar framgångsrika skolor med goda resultat.
Modellen hjälper dig som skolledare med att styra verksamheten på det sätt som enligt forskning karaktäriserar framgångsrika skolor med goda resultat: tydliga mål, planer, struktur, rutiner, höga förväntningar samt fokus på kedjan: resultat → analys → förbättringar → genomförande → resultat → analys → ...

Modellen har fokus på att arbeta som en (1) organisation samt på analys av elevernas resultat för lärarnas metodutveckling för varje elevs bästa resa genom skolan.

Ur innehållet

En genomgång av hur skolledaren kan skapa struktur och styra med hjälp Modellens olika delar.

 • Nyckeltal och mål utifrån läroplanen och det som är grunden för alla resultat i den svenska skolan: kunskapskraven
 • Skolans rutiner – "Hur" för samma processer på hela skolan hela året samt analys av resultaten och metodutveckling
 • Lärarnas rutiner – "Hur" för samma processer på hela skolan och för att styra vilken kvalitetsnivå din organisation levererar varje dag
 • Klassrumsbesök – "Hur" du blir pedagogisk/didaktisk ledare för metodutveckling och bättre och bättre undervisning samt resultat

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right