Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Benchmarking med Filipstad

Calendar Icon
mars 14, 2016

Filipstad bryter mot mönstret med fallande kunskapsresultat i Sverige. InfoMentor erbjuder nu en workshop med Tage Nordkvist, fd skolchef i Filipstads kommun, för benchmarking kring hur de fick andelen gymnasiebehöriga att gå från 84% till 93% på 6 år och hur vi kan dra nytta av deras erfarenheter. Vi vänder oss till kommuner som vill genomföra detta lokalt med deltagare från Skolförvaltningen, alla rektorer och representanter från skolnämnden. Workshopen leds av Mats Rosenkvist från InfoMentor (författare av Modellen för systematiskt förbättringsarbete i undervisningsprocessen) som moderator tillsammans med Tage Nordkvist.

Få skolor och än mindre kommuner kan påvisa den resultatutveckling som Filipstads kommun har visat under de senaste sex åren. Under ledning av Tage Nordkvist, Vasaloppslöpare och skolchef i Filipstads kommun, fram till i juni 2015, har skolornas ledning och personal arbetat på ett mycket konkret, strukturerat, systematiskt och målinriktat sätt.

Vi kan arrangera detta i er kommun med deltagare från Skolförvaltningen, alla rektorer och representanter från skolnämnden. Workshopen kretsar kring hörnpelarna i Filipstads skolutvecklingsprogram som bygger på att både Sveriges kommuner och rektorer är rättsgaranter för varje elev och för att åstadkomma en likvärdig utbildning med fokus på elevernas resultat. I workshopen blir ni i er kommun konkret utmanade till att fundera över och diskutera kring vilka saker som behöver utvecklas för att nå samma beslutsamma arbetssätt, processer och rollfördelning som man har haft och har i Filipstad.

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right