Boka demo
Country
Choose country:

"Nyhet! Alla ska nå målen i år också.”

15
Maj

HEJA Pocket – kunskapskraven, rakt ner i fickan!

Nu finns HEJA Pocket – appen med skolans kunskapskrav, rakt ner i fickan! HEJA Pocket innehåller dels Skolverkets kunskapskrav för alla ämnen och årskurser och dels HEJA-versionen på enklare svenska. I appen kan man välja om man vill se Skolverkets text, HEJA-versionen eller båda två, sida vid sida. Appen gör det enkelt för elever och lärare att både läsa och förstå vad de ska lära sig i de olika ämnena i skolan. I appen kan man spara egna listor med de kunskapskrav man vill eller behöver fokusera på just nu. Kunskapskraven kan man också kan dela med kompisar, lärare eller med sina föräldrar.

Om eleverna ska kunna lära sig så måste de förstå vad de ska lära sig. Varje dag brottas lärare med att förtydliga och förklara för eleverna vad kunskapskraven i de olika ämnena betyder och innebär. Det är här som HEJA hjälper både elever, föräldrar och lärare. Med HEJA Pocket kan lärare summera eller påminna elever om vilka kunskapskrav de behöver jobba med och skicka med en kort stöttande kommentar samtidigt.

– Fördelarna med HEJA Pocket är många. Den första är givetvis att Skolverkets kunskapskrav nu blir tillgängliga på ett enkelt sätt i den kanal där både eleverna och deras föräldrar är varje dag – i mobilen eller på surfplattan. Att den sedan översätter byråkratsvenskan och förtydligar och gör kunskapskraven enklare att förstå är en viktig bonus för lärandet på landets skolor, säger Mats Rosenkvist, VD på InfoMentor Sverige.

De elever som vill eller har särskilda behov kan också få kunskapskraven upplästa i HEJA Pocket (gäller de som använder iOS 7). HEJA Pocket finns både på AppStore och på Google Play.

– Snart utökar vi funktionaliteten i HEJA Pocket så att det blir möjligt för elever att självvärdera sig och att fira när de klarat av ett eller flera kunskapskrav. Vi har fått mycket feedback på hur till exempel lärare och skolor använder HEJA för att hjälpa eleverna att förstå och kommer därför att släppa fler produkter i HEJA-familjen, avslutar Mats Rosenkvist.

© InfoMentor 2018 / En hemsida från Bravissimo