Boka demo
Country
Choose country:

"Nyhet! Alla ska nå målen i år också.”

29
Aug

HEJA Pocket – nu med självvärdering

Nu är appen HEJA Pocket uppdaterad med funktionalitet för självvärdering. Med appen kan eleverna på egen hand eller med sina föräldrar skatta sina kunskaper och få tydliga översikter för sitt eget lärande och för diskussion med sin lärare.

Varje skoldag brottas lärare med att förtydliga och förklara för eleverna vad kunskapskraven i de olika ämnena betyder och innebär. Med HEJA Pocket kan lärarna summera eller påminna elever om vilka kunskapskrav de behöver jobba med och samtidigt skicka med en stöttande kommentar. Och eleverna kan med en funktion för självvärdering enkelt ”pricka av” de kunskapskrav eleven klarat av och på så sätt driva utvecklingen av sitt eget lärande.

HEJA Pocket innehåller dels Skolverkets samtliga kunskapskrav för alla ämnen och årskurser och dels en version på enklare svenska, kallad HEJA. I appen kan man välja om man vill se Skolverkets text, HEJA-versionen eller båda två samtidigt. HEJA-versionen finns också i ett magasin som har sålts i 35 000 exemplar bland annat via Pressbyrån, ICA och Coop.

– Fördelarna med HEJA Pocket är många. Och den största är givetvis att Skolverkets kunskapskrav nu finns tillgängliga på ett enkelt sätt i den kanal där både eleverna och deras föräldrar är varje dag – i mobilen eller på surfplattan, säger Mats Rosenkvist, initiativtagare till HEJA och VD på InfoMentor.

HEJA Pocket finns tillgängliga i både App Store och på Google Play. De elever som vill eller har särskilda behov kan också få kunskapskraven upplästa – gäller de som använder iOS 7.

© InfoMentor 2018 / En hemsida från Bravissimo