Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Måltidsoptimering vann första pris!

Calendar Icon
juni 14, 2016

Under gårdagens final i tävlingen Local EAT Award 2016, tog vår samarbetspartner när det gäller Måltidsoptimering, QualiFare Consulting AB, hem första priset i konkurrens med 9 andra regionala vinnare från Sverige och Norge. Priset på 100.000 kronor samt ett mentormöte med entreprenören Petter A. Stordalen delades ut igår vid en prisceremoni i Stockholm.

QualiFare Consultings lösning till att minska matsvinnet i landets skolor föll juryn i smaken och Petter A Stordalen förklarar varför;
– Vi är många som drivs av ett stort miljöengagemang men det finns några få som lägger hela sitt engagemang på att lösa de stora miljöutmaningarna. Camilla är en sådan och jag ser en stor potential för hennes IT-lösning. Det kastas alldeles för mycket mat och det är en stor påfrestning på vår planet. Camilla gör det enkelt att göra någonting åt det och jag hoppas att vi snart få se den här typen av lösning som standard på alla våra skolor, säger Petter Stordalen.

Camilla Byrinder berättar om måltidsoptimering och vinsten:
”Mina föräldrar, båda skickliga kökschefer, egna företagare och krögare, lärde mig tidigt värdet av måltidshushållning. Jag har på många håll, även som förälder och politiker, förundrats och frustrerats över misshushållning med våra skattekronor. Till det kommer min starka känsla för miljön.

Min frustration födde en stark motivation till att bidra med att, via utveckling och innovation, lösa en komplex utmaning. Under en föreläsning i april 2010 när jag lyssnade på en "framtidspaning" om våra blivande entreprenörer slog det mig att våra skolkök inte har tillgång till samma information om elevfrånvaron som skolan har när skoldagen startar... Måltidsoptimering inom skolan kom till på detta enkla sätt.

Den främsta styrkan med min idé tycker jag är att måltidsoptimering tar säkrad frånvaroinformation (som redan finns) och binder ihop den med skolköket. Köket lagar på så sätt rätt mängd mat. Enkelt, korrekt och efterfrågestyrt. Måltidsoptimering ger dessutom Sveriges kommuner möjligheten använda 1,5 miljarder kronor till skolmåltidernas förbättring - istället för att slänga och bränna upp våra skattemedel. Samtidigt minskar vi miljöbelastningen med 60.000 ton växthusgaser.

Att få vinna Local EAT award 2016 är ett fantastiskt erkännande och gav mig en riktig WOW-känsla! Det band samtidigt ihop en insikt som mina föräldrar gav mig redan för 40 år sedan...”

Vi på InfoMentor är stolta över vårt samarbete och säger GRATTIS till vinsten!

Foto: Linus Sundahl-Djerf
Foto: Linus Sundahl-Djerf

 

http://www.mynewsdesk.com/se/nordic-choice-hotels/pressreleases/verktyg-mot-matsvinn-vinnare-av-nordiskt-haallbarhetspris-1438900

 

Spara

Spara

Spara

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right