Boka demo
Country
Choose country:

"Nyhet! Alla ska nå målen i år också.”

Måltidsoptimering värdig vinnare i tävling

26 maj 2016

Vår samarbetspartner när det gäller Måltidsoptimering, QualiFare Consulting AB, blev regionsvinnaren i Öst av Local EAT Award 2016. QualiFare har kopplat samman frånvaron i InfoMentors system med skolköken och på så vis kan de antal måltider som lagas, anpassas efter det verkliga antalet närvarande elever just den dagen. Detta innebär att det enorma matsvinn som man tidigare haft, har kunnat minskas kraftigt vilket innebär en minskad miljöpåverkan och en stor besparing. En besparing som kan användas till annat t.ex. en högre råvarukvalitet eller fri frukt till eleverna.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice hotels i samarbete med EAT Stockholm Food Forum, Företagarna och norska NHO.

– Vi blev oerhört imponerade över Måltidsoptimering som på ett enkelt men genialt vis kopplar samman skolornas frånvarohantering med skolköken och därmed får förutsättningar att laga rätt antal måltider och därmed kraftigt minska mängden mat som dagligen kastas. Det här är en mycket värdig vinnare som inte bara syns i skolornas plånbok utan också i avtrycken i vår miljö, säger Petter Stordalen ägare av Nordic Choice Hotels och jurymedlem.

Runt om i Sverige och Norge har nu totalt 10 stycken regionala vinnare utsetts. Bland dessa kommer nu en nationell vinnare koras i respektive land som den 13-14 juni har chansen att ta hem huvudpriset på 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen under EAT Stockholm Food Forum på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Syftet med tävlingen har varit att hitta, uppmärksamma och ge spridning är bra tjänster, idéer och produkter som leder till sundare och mer håll bara lösningar inom mat och matproduktion. Juryn kommer att bedöma de nominerade bidragen utefter kriterierna: Hållbarhet, Innovation, Mål- och resultat och Lönsamhet.

Läs mer om Local EAT Award här.

Local Eat Award

© InfoMentor 2022 / En hemsida från Bravissimo