Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Måltidsoptimering värdig vinnare i tävling

Calendar Icon
maj 26, 2016

Vår samarbetspartner när det gäller Måltidsoptimering, QualiFare Consulting AB, blev regionsvinnaren i Öst av Local EAT Award 2016. QualiFare har kopplat samman frånvaron i InfoMentors system med skolköken och på så vis kan de antal måltider som lagas, anpassas efter det verkliga antalet närvarande elever just den dagen. Detta innebär att det enorma matsvinn som man tidigare haft, har kunnat minskas kraftigt vilket innebär en minskad miljöpåverkan och en stor besparing. En besparing som kan användas till annat t.ex. en högre råvarukvalitet eller fri frukt till eleverna.

Local EAT Award arrangeras av Nordic Choice hotels i samarbete med EAT Stockholm Food Forum, Företagarna och norska NHO.

– Vi blev oerhört imponerade över Måltidsoptimering som på ett enkelt men genialt vis kopplar samman skolornas frånvarohantering med skolköken och därmed får förutsättningar att laga rätt antal måltider och därmed kraftigt minska mängden mat som dagligen kastas. Det här är en mycket värdig vinnare som inte bara syns i skolornas plånbok utan också i avtrycken i vår miljö, säger Petter Stordalen ägare av Nordic Choice Hotels och jurymedlem.

Runt om i Sverige och Norge har nu totalt 10 stycken regionala vinnare utsetts. Bland dessa kommer nu en nationell vinnare koras i respektive land som den 13-14 juni har chansen att ta hem huvudpriset på 100 000 kronor och mentormöte med entreprenören Petter A Stordalen under EAT Stockholm Food Forum på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Syftet med tävlingen har varit att hitta, uppmärksamma och ge spridning är bra tjänster, idéer och produkter som leder till sundare och mer håll bara lösningar inom mat och matproduktion. Juryn kommer att bedöma de nominerade bidragen utefter kriterierna: Hållbarhet, Innovation, Mål- och resultat och Lönsamhet.

Läs mer om Local EAT Award här.

Local Eat Award

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right