Boka demo
Country
Choose country:

"Nyhet! Alla ska nå målen i år också.”

Nordtech förvärvar InfoMentor

22 mars 2021

Mjukvarugruppen Stockholm Nordtech Group AB (”Nordtech”) förvärvar samtliga aktier i InfoMentor – P.O.D.B AB inklusive samtliga dotterbolag (”InfoMentor”) som med sin ledande roll på edtech-marknaden passar väl in i Nordtechs strategi att satsa på och utveckla lönsamma tillväxtföretag med molnbaserad mjukvara. Målsättningen med förvärvet är att ytterligare stärka InfoMentors position på den svenska och isländska marknaden.

Bakom Nordtech står grundarna Pål Hodann och Nils Bergman som har lång erfarenhet av att driva och bygga nordiska mjukvarubolag. Nordtech förvärvar InfoMentor med utgångspunkten att vara en långsiktig ägare utan en bortre horisont. InfoMentor kommer att fortsätta drivas som ett självständigt bolag där Nordtech tillför de bästa förutsättningarna för InfoMentor att fortsätta utvecklas som företag.

”Vi är väldigt glada över att välkomna InfoMentor till Nordtech. Bolaget har fina förutsättningar att fortsätta växa som ledare på den svenska och isländska marknaden. De nöjda kunderna vi talat med, det starka teamet och djupa kunnandet om skolväsendet gjorde att vi tidigt fattade tycke för bolaget.” säger Nils Bergman, Partner på Nordtech

”Det känns väldigt positivt och spännande att InfoMentor nu får en ny ägare i Nordtech. Jag är övertygad om att de kommer att tillföra kunskap och erfarenhet för att vi ska kunna fortsätta utveckla svensk skolas bästa lärplattform. Deras långsiktiga ägarambitioner stämmer väl överens med de värderingar som vi redan har på InfoMentor – det vill säga hög kundnöjdhet och en tjänst i absolut framkant. Tillsammans kommer vi att ta nästa steg på vår resa med att underlätta skolvardagen för de hundratusentals användare som dagligen använder vår lärplattform” enligt Klas Lilja, VD på InfoMentor.

Förvärvet innebär att koncernens huvudkontor kommer att ligga i Kristianstad och till ny koncernchef har Klas Lilja utsetts. InfoMentors bolag i UK och på Island ingår i den svenska koncernen.

© InfoMentor 2022 / En hemsida från Bravissimo