Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Nordtech förvärvar InfoMentor

Calendar Icon
mars 22, 2021

Mjukvarugruppen Stockholm Nordtech Group AB (”Nordtech”) förvärvar samtliga aktier i InfoMentor - P.O.D.B AB inklusive samtliga dotterbolag (”InfoMentor”) som med sin ledande roll på edtech-marknaden passar väl in i Nordtechs strategi att satsa på och utveckla lönsamma tillväxtföretag med molnbaserad mjukvara. Målsättningen med förvärvet är att ytterligare stärka InfoMentors position på den svenska och isländska marknaden.

Bakom Nordtech står grundarna Pål Hodann och Nils Bergman som har lång erfarenhet av att driva och bygga nordiska mjukvarubolag. Nordtech förvärvar InfoMentor med utgångspunkten att vara en långsiktig ägare utan en bortre horisont. InfoMentor kommer att fortsätta drivas som ett självständigt bolag där Nordtech tillför de bästa förutsättningarna för InfoMentor att fortsätta utvecklas som företag.

"Vi är väldigt glada över att välkomna InfoMentor till Nordtech. Bolaget har fina förutsättningar att fortsätta växa som ledare på den svenska och isländska marknaden. De nöjda kunderna vi talat med, det starka teamet och djupa kunnandet om skolväsendet gjorde att vi tidigt fattade tycke för bolaget." säger Nils Bergman, Partner på Nordtech

”Det känns väldigt positivt och spännande att InfoMentor nu får en ny ägare i Nordtech. Jag är övertygad om att de kommer att tillföra kunskap och erfarenhet för att vi ska kunna fortsätta utveckla svensk skolas bästa lärplattform. Deras långsiktiga ägarambitioner stämmer väl överens med de värderingar som vi redan har på InfoMentor - det vill säga hög kundnöjdhet och en tjänst i absolut framkant. Tillsammans kommer vi att ta nästa steg på vår resa med att underlätta skolvardagen för de hundratusentals användare som dagligen använder vår lärplattform” enligt Klas Lilja, VD på InfoMentor.

Förvärvet innebär att koncernens huvudkontor kommer att ligga i Kristianstad och till ny koncernchef har Klas Lilja utsetts. InfoMentors bolag i UK och på Island ingår i den svenska koncernen.

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right