Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Socratess har gått till final i Publishingpriset 2018

Calendar Icon
augusti 23, 2018

Socratess, vårt självvärderingsverktyg för skolor, har gått till final i Publishingpriset 2018 i kategorin Marknadsföringssajter B2B. Sidan har tagits fram i samarbete med vår fantastiska webbyrå Bravissimo.

Socratess, vårt självvärderingsverktyg för skolor, har gått till final i Publishingpriset 2018 Socratess är ett unikt självvärderingsverktyg där du kan se var din skola är i förhållande till styrdokumentens intentioner, men också jämfört med framgångsrik undervisning och vad framgångsrika skolor gör för att lyckas. Socratess bygger på forskning om undervisningsfaktorer som påvisats ha stor effekt på elevernas lärande. Fokus är skolans huvudprocess – undervisningen. Verktyget är helt kostnadsfritt och du kan välja att göra Socratess som enskild användare eller hela skolan på en gång.

– Underlaget kan användas för att starta skolans kvalitetsarbete med att sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål. När du sedan vet var skolan befinner sig så hjälper vi er gärna med rätt strategi, verktyg, att sätta mätbara mål samt erbjuda anpassade utbildningar, berättar Jan Gayen, projektledare och kundansvarig på InfoMentor.

En av de många som har provat Socratess är Sara Bruun, kvalitetsutvecklare i Älvsbyns kommun. Hon har, tillsammans med sina kollegor, arbetat systematiskt med kommunens kvalitetsarbete och valde att testa Socratess som en del i detta arbete.

– Vi är en liten kommun och har som målsättning att försöka skapa ett gemensamt tänk genom alla skolans läsår. Det vill vi göra genom att väva ihop alla röda trådar som finns i skolan så att de istället bildar ett enda rött, starkt rep.

För cirka två år sedan påbörjade vi arbetet med att på skolledarnivå korsläsa varandras styrdokument och leta likheter genom erfarenhetsutbyte. Utifrån det tog vi fram åtta rubriker för hur vi ska arbeta. Vi tycker att det är viktigt att göra vårt arbete begripligt och att alla känner att de är involverade. I det arbetet kände vi att Socratess passade in, berättar Sara Bruun.

Hur tänker ni arbeta framöver?

– De rubriker som finns i Socratess stämmer väl överens med de vi själva använder i vårt kvalitetsarbete. För att få en helhetsbild tänker vi oss att hela personalen ska få prova att göra Socratess under hösten 2018. Därefter kommer vi att välja ut några områden som vi vill arbeta vidare med och sedan göra om testet på dessa områden under hösten 2019, avslutar Sara Bruun.

Testa helt kostnadsfritt!

 • Socratess är ett kostnadsfritt självvärderingsverktyg för skolor.
 • Frågorna som ställs i Socratess utgår från skollag, läroplan och allmänna råd, samt forskning om undervisningsfaktorer som har stor effekt på elevernas lärande.
 • Efter självvärderingen visar Socratess ett diagram över de styrkor och utvecklingsområden som framkommit.
 • Socratess består av 60 frågor, som du antingen genomför enskilt eller som en del av en större grupp, till exempel en skola.
 • Socratess tar cirka 20 minuter att gå igenom.
 • Socratess är framtaget av InfoMentor.

Har du inte testat verktyget ännu så kan du göra det genom att klicka in via länken nedan och få en tydlig bild över var din skola befinner sig i förhållande till styrdokumentens intentioner. www.socratess.se

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right