Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Nu lanserar vi ett unikt självvärderingsverktyg för skolor

Calendar Icon
december 1, 2017

Verktyget, som är döpt till Socratess, är ett stöd för dig som vill identifiera förbättringsområden för skolans kvalitetsarbete. I Socratess kan du göra en självvärdering av var din skola är i förhållande till styrdokumentens intentioner, men också jämfört med framgångsrik undervisning och vad framgångsrika skolor gör för att lyckas. Socratess bygger på forskning om undervisningsfaktorer som påvisats ha stor effekt på elevernas lärande. Fokus är skolans huvudprocess – undervisningen.

I Socratess gör du värderingar i olika kategorier såsom planering, bedömning för lärande, samt analys och utveckling. Varje kategori innehåller ett antal faktorer som du skattar din skola mot. Baserat på dina svar presenteras resultatet i ett diagram som visar skolans styrkor och utvecklingsområden inom de olika kategorierna.

– Underlaget kan användas för att starta skolans kvalitetsarbete med att sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål. Testa Socratess själv eller hela skolan på en gång! När du sedan vet var skolan befinner sig så hjälper vi er gärna med rätt strategi, verktyg, att sätta mätbara mål samt erbjuda anpassade utbildningar, säger Jan Gayen, projektledare och kundansvarig på InfoMentor.

Vi har utgått från uppdraget i styrdokumenten och kopplat teorier och forskning om framgångsrik undervisning till frågorna. I referensmaterialet återfinns bland annat Hattie, Lundahl, Håkansson, Timperley, Bloom, Höög och Johansson samt Black och Wiliams.

Läs mer på www.socratess.se.
För mer information kontakta Jan Gayen, projektledare och kundansvarig, tel 044-20 20 50.

Facebook

Sista chansen att anmäla dig till årets användarträff i Malmö den 19-20 oktober till rabatterat pris! Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom olika spår och vår support kommer finnas på plats för att svara på dina frågor. Du vet väl om att du kan välja om du vill delta med eller utan övernattning? Se mer information, priser och anmälan via hemsidan: infomentor.se --> Om oss --> ANVÄNDARTRÄFF 2022 https://www.infomentor.se/om-oss/anvandartraff-2022 Hoppas att vi ses! Hälsningar från teamet på InfoMentor.

Följ oss
 • Senaste inläggen

 • Taggar

 • Kontakt

  InfoMentor
  Spannmålsgatan 11
  291 32 Kristianstad

  Tel.växel: 044-200 123
  E-post: info@infomentor.se

  Infomentor

  Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

  InfoMentor Logo White
  © InfoMentor 2022
  locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-right