Boka demo
Country
Choose country:

InfoMentors användarträff 2017

Tack alla ni som kom till vår användarträff den 23/3. Det blev en riktigt bra dag med många bra diskussioner och intressanta möten. Det är också riktigt kul att se utvärderingarna med toppbetyg som trillar in!

Program

08.30-09.00 Registrering och förmiddagsfika 

09.00-09.15 Välkommen

09.15-10.00 Mastery Learning och InfoMentor Insight**
(Kristin Pétursdóttir och Vilborg Einarsdottir)
Kristin och Vilborg berättar om Mastery Learning – att undervisa mot en djupare förståelse. De visar också hur vi tänker kring framtidens analys i InfoMentor.

10.00-10.30 När skolan blir sin egen IT-avdelning
(Johan Persbeck, Cybercom)
Hur gick det egentligen när skolan fick ta över ansvaret för IT vid införandet av GAFE? Blev det kaos som många förutspådde? Johan ger sin syn på övergången och hur man kan göra för att ha den kontroll som EUs nya dataskyddslagstiftning kräver.

10.30-11.00 Fikapaus och livesupport

11.00-11.30 Resultatstyrning på riktigt
(Mats Rosenkvist, InfoMentor)
Hur får man både systematiskt kvalitetsarbete och resultatstyrning att fungera i praktiken? Mats delar med sig av sin långa erfarenhet inom kvalitetsarbete i skolan.

11.30-12.10 Utbildning som inspiration

(Magnus Hemborg, Lorensborgsskolan, Jan Gayen och Daniel Johnsson, InfoMentor)
Att delta i en utbildning leder ofta till diskussioner och ger deltagarna inspiration samt tips på nya sätt att arbeta i vardagen. Magnus Hemborg berättar om sina erfarenheter från InfoMentors certifieringsutbildning innan Jan och Daniel informerar om våra nya utbildningar.

12.10-12.30 Pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
(Tranemo kommun)
I Tranemo kommuns förskolor arbetar man med en gemensam struktur både på planering och uppföljning samt pedagogisk dokumentation. Vi får höra personal från Tranemo berätta om deras arbetssätt som följer en tydlig röd tråd hela vägen.

12.30-13.30 Lunch

13.30-13.50 Jobba smartare och snabbare i InfoMentor
(Jonas Kåreblom, InfoMentor)
Jonas delar med sig av sina bästa tips och tricks om hur du kan arbeta smart med InfoMentor och därmed underlätta din vardag.

13.50-14.35 Framgång och motgång som ledare i en digital tidsålder
(Per Grape, One Agency)
Per kommer dela med sig av sina erfarenheter om att som chef och ledare driva förändring i ett av Sveriges snabbast växande IT konsultföretag. Han kommer även att berätta om de faktorer som har lett till framgång och ge en inblick i de tider av motgång som också har funnits.

14.35-15.05 Fikapaus och livesupport

15.05-15.25 Personen – spelaren – laget**
(Ieva Melanija Kibirkitis, Kristianstads DFF)
Ieva vänder på det traditionella sättet att se laget först och menar att genom att satsa på varje individ så utvecklas även laget. Målet med hennes ledarskap i U17-laget är att fortsätta utveckla individerna och därigenom skapa en bra miljö och vinnarmentalitet i gruppen.

15.25-16.00 Bedömning – vetenskap eller konst?
(Daniel Sandin)
Daniel kommer att berätta om bedömning ur ett nytt perspektiv som både väcker tankar och ger inspiration. Han förhåller sig till vad styrdokument och forskning säger, men är alltid noga med att problematisera dessa anvisningar utifrån de förutsättningar lärare verkar under.

16.00 -16.20 Avslutning och utvärdering

16.45- After work på vårt kontor

** Anförandet hålls på engelska

Presentation av föreläsarna


Kristin Pétursdóttir

Med en lång bakgrund inom den finansiella världen, tillträdde Kristin som CEO för InfoMentor i januari 2016. Kristin är en av två grundare av Audur Capital (genom sammanslagning numera Virding) på Island där hon fortfarande är aktiv som styrelseordförande.

 

Vilborg Einarsdottir

1990 grundade Vilborg företaget Mentor på Island som senare växte internationellt och blev till dagens InfoMentor. Vilborg, som har en gedigen bakgrund inom utbildning samt lednings- och strategiskt arbete, brinner för skolutveckling och blev hösten 2016 uppmärksammad av Nordic Business Forum som utsåg 20 personer till The Brightest Business Minds i norra europa, där Vilborg hamnade på plats 18.

Johan Persbeck

Affärsområdeschef på Cybercoms Google Center, har arbetat med Google sedan 2013. Förutom i molnet återfinns Johan ofta på sjön i sin lilla segelbåt med sina ej-uppkopplade söner.

Mats Rosenkvist

Grundare av InfoMentor i Sverige som, liksom kollegan Vilborg, brinner för skolutveckling. Mats har arbetat med utbildningsfrågor ända sedan 1995.

Magnus Hemborg

Arbetar som IT-ansvarig för implementering av InfoMentor på Lorensborgsskolan i Malmö. Han har en bakgrund som lärare.

Jan Gayen

Jan är legitimerad 1-7 lärare och har de tre senaste åren arbetat som rektor och förskolechef. Sedan 2016 arbetar han med försäljning och utbildning hos oss på InfoMentor.

Daniel Johnsson

Daniel är legitimerad lärare i Ma/NO och idrott för åk 1-7. Numera arbetar Daniel med försäljning och utbildning på InfoMentor.

Tranemo kommun

Från Tranemo kommun kommer Ulla Andersson (förskolechef), Eva Bjelke (förskollärare samt IT-samordnare förskola), Pamela Svensson Sturesson (IT-samordnare) och Ulf Jogbratt (utvecklingsledare.)


Jonas Kåreblom

Med lång erfarenhet av olika IT-system och IT-support hjälper Jonas våra kunder med IT-frågor. Jonas är även den vars röst du hör i våra filmer.

Per Grape

Per är en av grundarna till One Agency. Tillsammans med sin tvillingbror Andreas, startade han konsultfirman One Agency som har nischat in sig på att tillhandahålla IT-konsulter som är minst lika trevliga som de är duktiga. En av de viktigaste insikterna i ledarskapet skedde vid 4 års ålder när han rymde från sin familj på sin trehjuling. Lärdomen var att det var läskigt att vara ensam och att man behöver hjälp av andra för att det ska bli bra.

Ieva Melanija Kibirkitis

Uppvuxen i Montreal i Kanada med kanadensiskt/litausikt medborgarskap samt en stark passion: fotboll. Via fotbollsspel på college i USA, för det Litauiska A-landslaget och både i Finland och Tyskland landade Ieva till slut i Sverige 2015 tack vare kärleken som då bodde i Lund. Kristianstad DFF var en av de klubbar som nappade på de mail Ieva hade skickat ut till svenska klubbar i jakt på arbete och efter mötet med tränare Elisabeth Gunnarsdottir, som varade i tre timmar, var flytten till Kristianstad ett faktum. Ieva brinner för ungdomsfotboll och att få se unga tjejer utvecklas, både som individer och fotbollsspelare.

Daniel Sandin

Förutom att vara lärare i svenska, historia och religionskunskap, är Daniel även en flitig skoldebattör med bedömningsfrågor som specialintresse. Detta har bland annat resulterat i två böcker i ämnet och nu senast även ett kapitel i den nyutkomna debattboken Flip the system.

© InfoMentor 2017 / En hemsida från Bravissimo