Boka demo
Country

InfoMentors användarträff 2018

Tack alla ni som kom till våra användarträffar i Malmö och Stockholm. Det blev två riktigt bra dagar med många bra diskussioner och intressanta möten. Det är också riktigt kul att se utvärderingarna med toppbetyg som trillar in. Dessutom verkar det som att vårt nya grepp med att bara köra en halvdag på olika orter var uppskattat. Vi hoppas att ni fick med er mycket matnyttigt hem och att vi ses snart igen.

Program

12.00-13.00 Registrering och lättare lunch 

13.00-13.10 Välkommen

13.10-13.40 Vad innebär GDPR för skolan?
(Johan Andersson och Håkan Johansson, InfoMentor)
Den 25 maj 2018 ersätts PUL (Personuppgiftslagen) med en ny förordning – GDPR, General data protection regulation – som då börjar gälla i Sverige och alla EUs medlemsländer. Johan och Håkan ger sin syn på vad man som huvudman bör ha koll på innan förordningen träder i kraft.

13.40-14.10 Säkra skolans kvalitetsarbete med hjälp av Socratess
(Vilborg Einarsdottir och Jan Gayen, InfoMentor)
Vilborg och Jan presenterar verktyget Socratess – ett unikt kostnadsfritt självvärderingsverktyg för skolor. De visar även hur resultatet kan användas för att fortsätta arbeta med kvalitetssäkring inom skolan.

14.10-14.40 Vad är på gång i InfoMentor?
(Håkan Johansson, InfoMentor)
Vi strävar alltid efter att lyssna in våra kunders önskemål och utveckla vår produkt därefter. Vår produktägare, Håkan, kommer att presentera hur vi tänker kring utveckling och vad som planeras under 2018.

14.40-15.10 Fikapaus och livesupport

15.10-15.40 Guide: Smarta funktioner för en enklare skolvardag
(Daniel Johnsson, InfoMentor)
Hur kan ni använda er av InfoMentors lärplattform för att spara tid i skolvardagen? Daniel guidar er igenom en rad nya funktioner som underlättar för både lärare och rektorer.

15.40-16.10 Hur fungerar Microsoft Teams i skolan?
(Jerker Porat, Microsoft)

Jerker PoratJerker Porat är legitimerad lärare i ämnena matematik, biologi, fysik och I/H och har undervisat i grundskolans högstadium i drygt 8 år. Han började utforska möjligheterna att jobba digitalt redan 2008 och har belönats med olika priser och utmärkelser för sina innovativa undervisningsmetoder. Metoder som nu slår igenom på bred front i Sverige. Han jobbar sedan 2015 som lärinspiratör på Microsoft och reser land och rike runt och träffar pedagoger, skolledare och beslutsfattare och föreläser om den förändring som skolan nu genomgår. Ofta med syftet att även de minst IT-mogna pedagogerna ska kunna känna sig trygga i skolans digitalisering. Naturligtvis visar han också exempel på hur man kan ha ett smidigt, kreativt och säkert arbetssätt i Microsofts skolsuit Office 365, med alla dess verktyg som Sway, OneNote, Minecraft, Teams med mera.

16.10-16.40 Kundcase: ”Från fotoalbum till effektivt reflektionsverktyg”
(Cecilia Sundström, biträdande rektor och Ulrika Magnusson, förskollärare och superuser, Vaxmora skola och förskola)

Cecilia och Ulrika kommer att beskriva sin resa som gått från en tidskrävande väggdokumentation till en tidseffektiv och digital pedagogisk dokumentation som visar på utveckling och lärande samt säkrar det systematiska kvalitetsarbetet på Vaxmora förskola i Sollentuna.

16.40 -17.00 Avslutning och utvärdering

 

© InfoMentor 2019 / En hemsida från Bravissimo