Boka demo
Country
Choose country:

Användarträff på The Steam Hotel

I år fyller vi 20 år och det ska vi självklart fira lite extra! Därför har vi valt att hålla årets användarträff på det omskrivna The Steam Hotel i Västerås. Hotellet, som är inrymt i ett hundra år gammalt ångkraftverk vid Mälarens strand, är en upplevelse i sig och i kombination med vårt program ger det dig både inspiration och fördjupad kunskap.

Följ med oss till spektakulära The Steam Hotel i Västerås

Vi fyller två dagar med en blandning av intressanta föreläsare, erfarenhetsutbyte med kollegor, fortbildning och fördjupning i lärplattformen InfoMentor. Bland annat kommer du att få höra Beppe Singer (gymnasielärare och programledare för bland annat Hjärnkontoret) med glimten i ögat ge sina 10 tips på hur man kan misslyckas som lärare och Jenny Nyberg (rektor på Oxievångsskolan i Malmö) berätta mer om hur man kan organisera för en digital skola. Det kommer även att finnas tid för diskussioner inom skolans olika spår så därför är det viktigt att du i anmälan anger vilket spår du är intresserad av. Vår support kommer också att finnas på plats för att svara på dina frågor.

Stället där vi ska vara då? Ja, så här beskriver de sig själva: The Steam Hotel är en destination för människor som vill uppleva mer och bli berörda, en plats för dig som inte nöjer dig med bra. En annan värld med en ny historia.
Här kan du läsa mer om hotellet »

När, var och hur?

Datum: 16-17 september 2019
Plats: The Steam Hotel, Västerås
Pris: 3.900 kr exkl moms. I priset ingår övernattning mellan 16-17/9 i enkelrum, fika samt lunch dag 1 och 2, middag dag 1 och frukost dag 2.
Program: Se preliminärt program längre ner här på sidan.
Anmälan: Anmäl dig via formuläret här nedanför senast 7 juni 2019.

Övrigt: Anländer du redan dagen innan, dvs den 15/9? Inga problem, vi har ett begränsat antal rum som vi hjälper dig att boka till självkostnadspris. Eventuellt besök på hotellets spa, Voltage Lounge (288 kr inkl moms) samt övernattning dagen innan (enkelrum 1.660 kr inkl moms) ingår ej. Bokning till dessa görs genom att maila till helen@infomentor.se efter att du anmält dig via formuläret. Observera att denna bokning är bindande och är i mån av plats. Dessa kostnader betalas av var och en direkt till hotellet vid utcheckning.
Här hittar du mer information om Voltage Lounge »

Hitta hit: The Steam Hotel ligger endast 5 minuter med bil från tågstationen i Västerås. Det är därför smidigt att ta sig hit. Det är endast en timmes resväg med tåg från Stockholm. Från Göteborg tar tåget cirka 4 timmar och kommer du söderifrån, tar tåget från Malmö cirka 6 timmar. Föredrar du flyget, så finns där Flygbuss från Arlanda direkt till Västerås station. Flyger du till Bromma, går där Flygbuss in till Stockholm Central där du sedan kan ta tåget till Västerås station.
Här hittar du mer information om hur du hittar »

Anmälan är stängd

Anmälan till användarträffen är stängd. Har du glömt att anmäla dig? Det kan fortfarande finnas enstaka platser kvar. Kontakta Helén Jansson på helen@infomentor.se så återkommer hon snarast till dig.


Program måndag 16/9

Från 10.00 Registrering, fika och livesupport
För att så många som möjligt ska få möjlighet att resa in till Västerås, har vi flexibel ankomsttid och mjukstartar med lite fika, mingel och livesupport. Kommer du redan dagen innan? Inga problem, vi har ett begränsat antal rum som vi hjälper dig att boka till självkostnadspris.

11.00 Välkommen

11.45 Lunchmingel och livesupport
Då vi vet att många vill ta tillfället i akt att byta erfarenheter med kollegor, har vi valt att få lunchen serverad på ett lite annorlunda sätt. Det blir en mingelbowl som gör att du kan mingla runt för en pratstund samtidigt som magen får sitt. Vår support kommer också att finnas på plats för att svara på frågor.

12.45 10 sätt att misslyckas som lärare
(Beppe Singer, gymnasielärare och föreläsare men kanske mest känd som programledare för Hjärnkontoret på SVT)
Beppe delar med sig om sin syn på de nitar man kan gå på som pedagog i klassrummet och hur man kan tänka för att få så många elever som möjligt att stolt blicka framåt med en ambition att själva vilja utföra stordåd en dag.

14.00 Diskussionsforum i olika spår
Vi delar upp oss i olika spår där vi presenteras för ett eller flera scenarion som vi diskuterar fram en lösning på. Vi hoppas att denna stund ska leda till ett bra erfarenhetsutbyte mellan dig och dina kollegor runt om i landet.

16.45 Återsamling och sammanfattning

17.15 Incheckning, fri tid med möjlighet till spabesök
Du får nu tillgång till ditt rum. Där väntar bland annat en mysig morgonrock och badtofflor som kan användas i hotellets spa – Voltage Lounge. Vill du besöka hotellets spa så måste detta bokas vid anmälan och betalas privat vid utcheckning. Självklart finns det mycket annat att hitta på som till exempel ett besök i hotellets speciella aktivitetsdel med bland annat biljard och shuffleboard eller varför inte slå dig ner framför den öppna brasan för att njuta av lugnet en stund.

19.30 Välkomstdrink

20.00 Middag
Vi fyller 20 år och självklart ska det märkas även vid middagen som säkert bjuder på en och annan överraskning.

Program tisdag 17/9

08.15 Inledning

08.30 Presentation av våra samarbetspartners
På plats i Västerås kommer även tre av våra samarbetspartners att finnas och här får de en stund var att presentera sina verksamheter.

09.30 Fikapaus och livesupport

10.00 Organisera för en digital skola
(Jenny Nyberg, rektor, Oxievångsskolan i Malmö)
Jenny arbetar som rektor på Oxievångsskolan i Malmö och har genom ett gediget systematiskt kvalitetsarbete skapat organisatoriska förutsättningar för att lyckas med digitaliseringsstrategin. Med sina 10 år som skolledare talar Jenny utifrån egna erfarenheter om rektorns viktiga uppdrag att strategiskt leda digitalt utvecklingsarbete i skolan. Jenny har också skrivit boken Organisera för en digital skola och i sin föreläsning går hon in på fem viktiga aspekter för att lyckas med detta arbete. Oxievångsskolan har de två senaste åren tilldelats utmärkelsen skolbibliotek i världsklass.

11.30 Lunch
Med Mälaren glittrande bakom stora, blyinfattade fönster njuter vi av dagens lunch lagad på råvaror valda med hjärtat och presenterade i en rustik miljö med oslagbar utsikt.

12.30 Fortbildning och fördjupning i InfoMentor – olika spår i grupprum
Vi delar upp oss i olika intressegrupper för fortbildning och fördjupning i InfoMentor där vår kunniga personal går igenom användbara funktioner som underlättar skolvardagen. Det kommer även finnas tid för frågor och reflektioner.

14.30 Fikapaus och livesupport

15.00 Vad är på gång i InfoMentor?
(Håkan Johansson, produktägare, InfoMentor)
Vi strävar alltid efter att lyssna in våra kunders önskemål och utveckla vår produkt därefter. Vår produktägare Håkan Johansson, kommer att presentera hur vi tänker kring utveckling och vad som planeras under 2019.

16.00-16.30 Avslutning och sammanfattning


 

 

Våra samarbetspartners

Kraven för behandling av personuppgifter har skärpts i och med införandet av dataskyddsförordningen, GDPR. Idag lagras dokument och personalrelaterad information i olika system, mappar och pärmar. Detta begränsar tillgänglighet och gör det svårt att ha kontroll över organisationens information. Idag hjälper MicroData både privat och offentlig sektor med säker informationshantering.

MicroData har sedan 1972 arbetat med informationsbevarande, säkerhet och drifthantering. Genom att tillgängliggöra information med tekniskt innovativa lösningar effektiviserar våra tjänster kundernas verksamheter och bidrar till en enklare vardag.

Vi är specialiserade på långsiktig informationsförvaltning med bevarande och säkerhet i fokus. All databehandling och lagring sker i Sverige enligt rutiner för att uppfylla kraven gentemot dataskyddsförordningen (GDPR). Vi lägger stor vikt vid att erbjuda helhetslösningar för informationsflödet som bidrar till att förenkla våra kunders vardag. Några exempel på våra egenutvecklade tjänster är e-arkiv, dokument- och ärendehantering, digitala signaturer och samtyckeshantering.

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering.


Adelaskola är samlingsnamnet för en komplett IT-miljö för skolledning och administratörer. Tersus Skolsystem AB har byggt administrativa lösningar för skolan i mer än 20 år och har en gedigen erfarenhet inom området.

Systemet har stöd för alla skolformer; förskola, fritids, grundskola, gymnasium, kultur- & musikskola, samt olika former av vuxenutbildning. Adelaskola används av såväl kommuner som stora och små friskolor, och kan antingen fås som en helt webbaserad tjänst, eller installeras i den egna IT-miljön. Alla moduler är helt integrerade och all information nås från alla delar av systemet.

Adelaskola kan även integreras med externa system som journalsystem för skolhälsovård, andra lärplattformar och schemaprogram. Systemet hanterar obegränsat stora koncernstrukturer.

© InfoMentor 2019 / En hemsida från Bravissimo