IM-Logo
Förskolan
Grundskolan
Gymnasieskolan/VUX
Produkter
Utbildningar
Support
Om oss

Tidigare webbinarium

Här hittar du våra tidigare webbinarium:

2022.11.24 - Integration med Office 365 och Teams

InfoMentors partner Eventful bjöd in oss att presentera integrationen mot Microsoft och Microsoft Teams. InfoMentors integration mot Microsoft är sömlös, vilket innebär att gränsen mellan InfoMentor och Microsoft suddas ut och det upplevs som ett system.

I korthet innebär integrationen mot Microsoft att användaren via InfoMentor får tillgång till inloggning med single sign-on, kalender med synk på båda hållen, e-post, OneDrive i planering och uppgifter, samt koppling till uppgifter i Teams via InfoMentor med möjlighet att bedöma dessa mot kriterier eller annat bedömningsunderlag.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vår integration med Microsoft och Microsoft Teams

2022.09.27 - Lgr22 och bedömning i InfoMentor

Webbinarium om Lgr22 och bedömning i InfoMentor

Tisdagen den 27 september 2022 höll vi ett webbinarium där vi visade och berättade om hur InfoMentor kan stödja ditt arbete med bedömning enligt den nya läroplanen.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

2022.02.16 - Vart är skolan på väg?

Webbinarium ”Vart är skolan på väg?”

Den frågan reflekterade vår gäst Martin Persson över, tillsammans med vår Jan Gayen, i ett webbinarium som som hölls den 16 februari 2002. Fokus för webbinariet var ett framgångsrikt förändringsarbete i en utbildningsverksamhet. Missade du det? Ingen fara – vi har spelat in det till dig! Scrolla ner för länk till inspelningen.

Inbjudan Webbinarium

Martin Persson har 40 års erfarenhet av arbete med skola och utbildning som lärare, rektor, lärarutbildare, undervisningsråd på Skolverket och de senaste 12 åren som förvaltningschef i tre skånska kommuner.

Med utgångspunkt i sina erfarenheter och med stöd av forskning, reflekterar han över nuläget för skola och utbildning, samt pekar ut tänkbara strategier och vägar framåt för skolutveckling. Teman är kulturförflyttningen, professionaliseringen, lärandet samt vikten av att mötas.

Kontaktuppgifter till Martin Persson
E-post: martin.persson1956@gmail.com
Telefon: 0760 514 225

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

2021.11.03 - Reviderade kursplaner

Anpassningar till reviderade kursplaner

Regeringen har fattat beslut om de reviderade kursplanerna som kommer att börja att gälla den 1 juli 2021. Läs mer om detta på Skolverket här.

Vi vill ta detta tillfälle i akt att göra vårt system ännu bättre, men vi behöver din hjälp!

Vi vill, tillsammans med er lärare och skolledare, skapa de bästa förutsättningarna för att effektivt och enkelt kunna arbeta med kursplanen i InfoMentor, att stötta era elever i deras kunskapsutveckling samt ge er stöd i ert kvalitetsarbete! Dessutom vill vi även underlätta för er att arbeta på ett rättssäkert och likvärdigt sätt.

Nu har du chansen att vara med och påverka hur vi ska utveckla InfoMentor för att på bästa sätt ge er detta stöd!

Den 3 november höll vi ett webbinarium där vi presenterade våra idéer och tankar. Deltagarna fick möjligheten att komma med kommentarer, frågor och synpunkter. Vi bjöd också in till fördjupade diskussioner med en fokusgrupp bestående av lärare och skolledare verksamma inom olika stadier och ämnen.

I början på 2021 kommer vi att presentera ett mer färdigt förslag och efter ytterligare synpunkter kommer vi att påbörja utvecklingen för att ha det klart i god tid innan den 1 juli 2021.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

2020.04.02 - Distansundervisning med stöd av InfoMentor

Med tanke på rådande situation med Covid-19 erbjuder InfoMentor ett kostnadsfritt webbinarium.

Ämnet distansundervisning är nu mer aktuellt än någonsin. Därför höll InfoMentor ett webbinarium på ämnet där vi gick igenom hur man kan undervisa på distans med stöd av smarta funktioner i InfoMentor. Huvudfokus låg på Kunskapsrummet och hur man med hjälp av det kan skapa en struktur och tydlighet för elever och vårdnadshavare. Hade du inte möjlighet att delta, hittar du inspelningen via länken nedan.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

Kontakt

InfoMentor
Spannmålsgatan 11
291 32 Kristianstad

Tel.växel: 044-200 123
E-post: info@infomentor.se

Infomentor

Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om vad vi gör för att leva som vi lär.

InfoMentor Logo White
© InfoMentor 2022
locklaptopearthmagnifiercrossmenuchevron-downarrow-rightplus-circle