InfoMentor Logo

Tidigare webbinarium

Här hittar du våra tidigare webbinarium:

Digitalt samtycke på 20 minuter!

Samtycke är en helt ny tilläggstjänst för att hantera samtycken från vårdnadshavare digitalt. Genom denna funktion får ni en enklare administration, sparar tid och undviker onödigt pappersarbete.

Samtidigt får vårdnadshavarna en tydlig och enkel översikt över vilka samtycken de behöver ta ställning till, har gett samtycke till och hur länge samtycket gäller.

Har ni inte sett denna nya funktion i InfoMentor så är ni välkomna att vara med och lyssna på detta korta webbinarie på 20 min.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

Ledighetsansökan på 20 minuter!

Glöm alla skrynkliga eller borttappade papper!
Använd istället funktionen för ledighetsansökan i InfoMentor.

Denna tilläggstjänst till InfoMentor kan spara mycket tid och undvika onödigt pappersarbete vid såväl registrering som uppföljning av ledighetsansökningar för de skolor som väljer att koppla på tjänsten.

Har ni inte sett denna nya funktion i InfoMentor så är ni välkomna att vara med och lyssna på detta korta webbinarie på 20 min.

Datum: onsdagen den 30 augusti 2023
Tid: 10:00-10:20
Plats: Microsoft Teams

Klicka på knappen nedan för att komma till anmälan:

Upptäck InfoMentor Ledighetsansökan

Välkomna till en genomgång av InfoMentors Ledighetsansökan både ur personal- och vårdnadshavarperspektiv.

Denna tilläggstjänst till InfoMentor kan spara mycket tid och undvika onödigt pappersarbete vid såväl registrering som uppföljning av ledighetsansökningar för de skolor som väljer att koppla på tjänsten.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:
Inspelat webbinarium tillgängligt t.o.m. 2023-06-30

CATCH UP med InfoMentor!

Varmt välkommen till ett webbinarium som vänder sig specifikt till dig som är kund hos InfoMentor och främst med inriktning på fristående förskola eller skola.

Just nu händer det mycket spännande saker på InfoMentor och vi kommer att visa lite vad vi håller på och utvecklar och visa på vilken nytta det kommer att ha för er ute i verksamheten. Vi kommer även gå igenom vad vi förbättrat under det senaste året och vilka nya funktioner som finns att tillgå.

MISSA INTE detta tillfälle att få möjlighet att optimera nyttan ni kan ha med InfoMentor!

Datum: 7 mars
Klockan: 12:45-13:25

Datum: 9 mars
Klockan: 16:00-16:30

Detta webbinarium är gratis och anmälan görs via det e-postutskick som gått ut till alla kontaktpersoner.

 

CATCH UP

Vi visar hur ni kan tänka kring dokumentation i förskolan och hur det kan göras i InfoMentor.

Hur kan vi få underlag att utvärdera och utveckla vår kvalitet i förskolan? Kan vi synliggöra att alla barn erbjudits undervisning mot de mål vi tillsammans med barnen fokuserat mot? Får vår undervisning, interaktioner och lärmiljöer avsedd effekt?

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:
Inspelat webbinarium tillgängligt t.o.m. 2023-07-31

Här hittar du Dokumentera i InfoMentor för förskola i PDF-format:

Vid detta webbinarium presenterades utveckling som släppts under terminen samt vad som är under utveckling just nu. Det blickades även framåt mot morgondagens InfoMentor.

Webbinarium gällande utveckling håller vi med jämna mellanrum.

Jan Gayen presenterar en kommunikationsplan och hur den kan bidra till att er verksamhet utformar gemensamma riktlinjer.

Vilka kommunikationsverktyg i InfoMentor kan användas för olika ändamål, när och av vem. Det kan bidra till att vårdnadshavare upplever mer konsekvens och enkelhet i var de hittar rätt information och dokumentation från er verksamhet.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:
Inspelat webbinarium tillgängligt t.o.m. 2023-12-31

Här hittar du kommunikationsplanen i PDF-format i A4 storlek:

InfoMentors partner Eventful bjöd in oss att presentera integrationen mot Microsoft och Microsoft Teams. InfoMentors integration mot Microsoft är sömlös, vilket innebär att gränsen mellan InfoMentor och Microsoft suddas ut och det upplevs som ett system.

I korthet innebär integrationen mot Microsoft att användaren via InfoMentor får tillgång till inloggning med single sign-on, kalender med synk på båda hållen, e-post, OneDrive i planering och uppgifter, samt koppling till uppgifter i Teams via InfoMentor med möjlighet att bedöma dessa mot kriterier eller annat bedömningsunderlag.

Vill du veta mer om vår integration med Microsoft och Microsoft Teams

Webbinarium om Lgr22 och bedömning i InfoMentor

Tisdagen den 27 september 2022 höll vi ett webbinarium där vi visade och berättade om hur InfoMentor kan stödja ditt arbete med bedömning enligt den nya läroplanen.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:
Inspelat webbinarium tillgängligt t.o.m. 2022-12-31

Webbinarium ”Vart är skolan på väg?”

Den frågan reflekterade vår gäst Martin Persson över, tillsammans med vår Jan Gayen, i ett webbinarium som som hölls den 16 februari 2002. Fokus för webbinariet var ett framgångsrikt förändringsarbete i en utbildningsverksamhet. Missade du det? Ingen fara – vi har spelat in det till dig! Scrolla ner för länk till inspelningen.

Inbjudan Webbinarium

Martin Persson har 40 års erfarenhet av arbete med skola och utbildning som lärare, rektor, lärarutbildare, undervisningsråd på Skolverket och de senaste 12 åren som förvaltningschef i tre skånska kommuner.

Med utgångspunkt i sina erfarenheter och med stöd av forskning, reflekterar han över nuläget för skola och utbildning, samt pekar ut tänkbara strategier och vägar framåt för skolutveckling. Teman är kulturförflyttningen, professionaliseringen, lärandet samt vikten av att mötas.

Kontaktuppgifter till Martin Persson
E-post: martin.persson1956@gmail.com
Telefon: 0760 514 225

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

Anpassningar till reviderade kursplaner

Regeringen har fattat beslut om de reviderade kursplanerna som kommer att börja att gälla den 1 juli 2021. Läs mer om detta på Skolverket här.

Vi vill ta detta tillfälle i akt att göra vårt system ännu bättre, men vi behöver din hjälp!

Vi vill, tillsammans med er lärare och skolledare, skapa de bästa förutsättningarna för att effektivt och enkelt kunna arbeta med kursplanen i InfoMentor, att stötta era elever i deras kunskapsutveckling samt ge er stöd i ert kvalitetsarbete! Dessutom vill vi även underlätta för er att arbeta på ett rättssäkert och likvärdigt sätt.

Nu har du chansen att vara med och påverka hur vi ska utveckla InfoMentor för att på bästa sätt ge er detta stöd!

Den 3 november höll vi ett webbinarium där vi presenterade våra idéer och tankar. Deltagarna fick möjligheten att komma med kommentarer, frågor och synpunkter. Vi bjöd också in till fördjupade diskussioner med en fokusgrupp bestående av lärare och skolledare verksamma inom olika stadier och ämnen.

I början på 2021 kommer vi att presentera ett mer färdigt förslag och efter ytterligare synpunkter kommer vi att påbörja utvecklingen för att ha det klart i god tid innan den 1 juli 2021.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

Med tanke på rådande situation med Covid-19 erbjuder InfoMentor ett kostnadsfritt webbinarium.

Ämnet distansundervisning är nu mer aktuellt än någonsin. Därför höll InfoMentor ett webbinarium på ämnet där vi gick igenom hur man kan undervisa på distans med stöd av smarta funktioner i InfoMentor. Huvudfokus låg på Kunskapsrummet och hur man med hjälp av det kan skapa en struktur och tydlighet för elever och vårdnadshavare. Hade du inte möjlighet att delta, hittar du inspelningen via länken nedan.

Klicka på knappen nedan för att se inspelat webbinarium:

Facebook
InfoMentor Sverige️ 3 månader sedan

Glöm alla skrynkliga eller borttappade papper! Använd istället våra enkla & smidiga tjänster SAMTYCKE & LEDIGHETSANSÖKAN! Just nu har vi kampanj på dessa tjänster så gå till vår hemsida för att kolla in filmerna och läsa mer om funktionerna. https://www.infomentor.se/produkter/tillaggstjanster/ledighetsansokan/ https://www.infomentor.se/produkter/tillaggstjanster/samtycke/ Kontakta gärna din säljare om h*n inte hinner före dig ;) . . . . #InfoMentor #LMS #EdTech #Lärplattform #InfoMentor25År

Följ oss
Kontakt

InfoMentor
Spannmålsgatan 11
291 32 Kristianstad

Tel.växel: 044-200 123
E-post: info@infomentor.se

Infomentor

Vi vill hjälpa er att hjälpa eleverna! Alla barn ska få bästa möjliga start i livet genom att få utvecklas så långt de kan under skolåren. Allt vi gör syftar till detta. Läs mer om oss och vad vi gör för att leva som vi lär.

lockmagnifiercrosschevron-downplus-circle