Sök

InfoMentor BankID

InfoMentor har stöd för inloggning via e-legitimation, både via vår egen lösning med BankID samt via integration med kunds egen federationslösning (SAML2).

Om ni inte har egen federationslösning och ändå vill kunna erbjuda era användare inloggning via BankID har ni nu möjlighet att lägga till InfoMentor´s egen lösning för BankID som ett komplement till användarnamn och lösenord.

Så här fungerar InfoMentor´s BankID:

  1. Ni beställer tjänsten via oss och skickar in er logotyp (frivilligt).
  2. Vi lägger till er skola/huvudman under ”andra inloggningssätt” på vår inloggningssida.
  3. Era användare kan nu klicka på respektive skola/huvudman och logga in med BankID.
  4. Om ni väljer att även ha kvar användarnamn och lösenord som inloggningssätt kan ni lägga in utökad säkerhet på boxarna: ”Bedömning” och ”Dokumentation” vilket innebär att era vårdnadshavare då måste logga in med BankID för att komma vidare till denna information.

Det går även bra att spärra en användartyp (vårdnadshavare, elever eller personal) från inloggning via användarnamn och lösenord om ni vill att alla ska logga in endast med de alternativa inloggningsmetoder ni har valt. Om en användare då försöker logga in med användarnamn och lösenord kommer de att mötas av en text som meddelar att ni inte tillåter den typen av inloggning.

Så här gör du

  1. Skicka in en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan.
  2. Du blir kontaktad av oss på InfoMentor som kontrollerar ert avtal och återkopplar med prisuppgift/offert.
  3. Efter godkänd beställningsbekräftelse kopplar vi på funktionen åt er.

    lockmagnifiercrosschevron-down