Sök

Vi behöver inte uppfinna hjulet… igen.

Vissa skulle kanske säga att vi har snöat in på det där med resultat och mål. Absolut! säger vi. 1999 fick vi den ganska självklara insikten att ”Alla elever ska nå målen” och det har vi jobbat för sedan dess.

Tillsammans med lärare och skolledare som också ser det så. Att på vägen dit fokusera på resultaten och att frigöra tid för lärarna, att göra det roligare och enklare att jobba, för elever, lärare och skolledare.

Vi vill ge en verktygslåda för systematiskt kvalitetsarbete. Vid närmare eftertanke. Vi kör samma vision de kommande åren. Ska ni hänga med?

IM logo large smiley face

En lärplattform med fokus på resultat och tid

Vissa skulle säga att vi är en IT-leverantör. Nja, vi tycker vi är mer än så. När man jobbar med skolutveckling så måste man vara specialister på skolans processer, kommunikation och kvalitetsarbete – och hur de fungerar tillsammans.

Först då kan fokus hamna på elevernas resultat, man ser skolutvecklingen hända och det blir riktigt roligt att jobba. InfoMentor är en lärplattform som har fokus på läroplan, resultat och att frigöra tid för lärarna.

InfoMentor on multiple devices

Utbildningar som förändrar och inspirerar »

En injektion av inspiration och lust. Eller nya sätt att se på något gammalt. Eller varför inte något matnyttigt på ett nytt pedagogiskt sätt. Här finns utbildningar som sätter fart på utvecklingen. Som får ihop gruppen mot samma mål.

Crown doodle

I Sverige, för Sverige (och världen)

Även om InfoMentor finns i flera länder så är Sverige vår bas. Vi jobbar tillsammans, med, och för den svenska skolan. 2007 gick vi ihop med det isländska företaget Mentor och skapade då InfoMentor.

Idag har koncernen verksamhet i totalt tre länder: Island, Sverige och Storbritannien. Kombinationen Sverige och världen är en av våra styrkor. Att stå stabilt på svensk grund men med god inblick i skolans värld även utanför Sveriges gränser.

Icelandic, Swedish & UK flags merged

1999 fick vi den ganska självklara insikten att ”Alla elever ska nå målen”. Sedan dess har det varit grundtanken i allt vi har gjort och allt vi gör. Vi på InfoMentor arbetar för att förenkla skolvardagen för elever, vårdnadshavare, pedagoger och skolledare och varje dag loggar hundratusentals användare in i vår lärplattform. I över 20 år har vi vuxit, förnyats och utvecklats och en del av vår resa finns att följa nedan!

Ungefär samtidigt som ABBA-musikalen Mamma Mia! har premiär i London bestämmer sig Mats Rosenkvist för att starta Projekt- och Omdömesdatabasen. Här hittar du den jubileumsbilaga som vi tog fram inför vårt jubileum 2019. I den blickar vi tillbaka med intervjuer av både Mats Rosenkvist, som startade InfoMentor en gång i tiden, och Niclas Walter, som var VD för InfoMentor 2019. Följ med på en tidsresa med InfoMentor och världen under åren 1999-2019.

Här kan du spana in vår tidsresa de första 20 åren »

Trophy doodle

En annan viktig och avgörande milstolpe i vår historia var när Stockholm Nordtech Group AB 2021 förvärvade samtliga aktier i InfoMentor P.O.D.B AB inklusive samtliga dotterbolag. Nordtech förvärvade InfoMentor med utgångspunkten att vara en långsiktig ägare utan en bortre horisont.

Detta innebar ännu större satsningar på team och produkt för att fortsätta växa som ledare på den svenska och isländska marknaden. I och med förvärvet flyttades huvudkontoret till Kristianstad och leds av VD Klas Lilja.

Idag är InfoMentor en ledande leverantör av lärplattform för förskola och skola där vi kontinuerligt växer genom nya marknadsandelar. En framgångsfaktor ligger i att vi ser våra kunder som partners och att vi genom att vara lyhörda för våra kunders önskemål hela tiden förbättrar och utvecklar vår produkt med användaren i fokus.

lockmagnifiercrosschevron-down