Sök

Underleverantörer

Ledaco

InfoMentor anlitar Ledaco som leverantör för InfoMentor kösystem. Kösystemet förvaltas och vidareutvecklas av programmerare på Ledaco och körs på servrar i DigitalOceans datacenter i Frankfurt, Tyskland. Ledaco är ett IT-företag med experter inom system- och webbutveckling. Ledaco AB med organisationsnummer 556694-7783 är baserat i Tollarp i Skåne och erbjuder även konsulttjänster inom IT-support, hårdvara och nätverk.

Microsoft Azure

I vissa fall använder InfoMentor Microsoft Azure för lagring av data gällande filer och bilder som laddas upp till systemet. Microsoft Ireland Operations LTD har organisationsnummer 502052-1307. All media lagras i molnet och deras servrar står i Nederländerna.

Med anledning av domen Schrems II och de frågor som vi har fått angående vår underleverantör Microsoft Azure:

  • Om en kund inte vill ha lagring i Microsoft Azure, kan InfoMentor styra om all lagring till Cygate (se information om Cygate ovan).
  • InfoMentors personuppgiftsbiträdesavtal med underleverantören förbjuder Microsoft att föra data ut från EU utan InfoMentors tillstånd.
  • InfoMentor använder Azure object storage och content delivery network services, som båda är Infrastructure as a service (Iaas) services. Detta är skyddat med krypterad överföring via HTTPS/TLS.
  • Data i Microsoft Azure lagringsyta krypteras och dekrypteras transparent med 256-bitars AES-kryptering, och är FIPS 140-2-kompatibel. Denna kryptering är aktiverad för alla våra lagringskonton och kan inte inaktiveras.
  • Endast InfoMentor har krypteringsnycklar, dvs även om data skulle lämna EU så kan ingen läsa den.

Svensk e-identitet AB

InfoMentor använder Svensk e-identitet AB som underleverantör av BankID. Data som behandlas är personnummer, namn och e-postadress. Tjänstens servrar finns i EU och ingen data sparas på servrarna, utan behandlas enbart under transaktionen. InfoMentor har tecknat personuppgiftsbiträdesavtal med underleverantören. Svensk e-identitet AB har organisationsnummer 556776-6992 och ingår i en koncern där moderbolaget är Visma AS.

Telia Cygate AB

InfoMentor anlitar Telia Cygate AB för hosting av serverpark. Telia Cygate AB är en av Nordens ledande hostingleverantörer med mer än 20 års erfarenhet av affärskritisk drift och har starka fysiska skydd i form av skalskydd, spärrar, kontroller och system för tillträdesskydd samt rutiner i enlighet med beställarens önskemål.

Underleverantören garanterar också att ha vidtagit tillräckliga förebyggande åtgärder för att hantera risker relaterat till störningar i elförsörjning, klimatrelaterade hot och brand. Telia Cygate AB har organisationsnummer 556549-8952. All dokumentation lagras i deras serverhall i Stockholm, Sverige.

Samarbetspartners

Eventful

InfoMentor har ingått samarbetsavtal med Eventful som är experter på integrationer mot elevregister och molntjänster. Tack vara detta samarbete kan vi enklare och snabbare hjälpa våra kunder så att InfoMentor fungerar ännu bättre ihop med kundens övriga system. https://www.eventful.se

Lars Gustafsson

Lars Gustafsson har utbildat tusentals chefer i allt från konflikthantering till hur arbetsglädje och prestationskultur skapas. Med föreläsningar på alla stora konferenser inom välfärdsområdet och för företag och organisationer har Lars skapat en kunskapsbank som han generöst delar med sig av. Med en ledarskapserfarenhet från prisbelönad chef till avsked vet Lars vad det innebär att gå igenom förändringens olika rum som individ, grupp och organisation. https://www.larsgustafsson.se

MicroData

Som en extra service till våra kunder, har vi valt att samarbeta med MicroData som förenklar arbetet med samtyckeshantering. Tjänsten bygger på plattformen MicroWeb och är verifierad av advokatfirman Lindahl. Samtyck.se är ett hjälpmedel för all insamling och administration av samtycken. Tjänsten består av två delar. En där ni som organisation loggar in, administrerar och begär samtycken samt en del där den som samtyckt kan logga in för att se och hantera sina samtycken.

Tjänsten följer standard för digital långsiktig arkivering OAIS (Open Archival Information System). Plattformen är godkänd för e-Arkivering i enlighet med SKLs ramavtal för e-Arkiv som tjänst. Registrerad information och objekt som importeras och genereras i tjänsten bevaras i enlighet med MicroDatas förfarande för e-Arkivering. Kontakta oss för mer information https://microdata.nu/

Successful Schools

Successful Schools är startat av Mats Rosenkvist som grundade lärplattformen och företaget InfoMentor. Mats har passion och brinner sedan 1995 för skolutvecklingsfrågor. Han har sedan dess arbetat med skolutveckling och med IT-lösningar för skolan i både Sverige och internationellt.

Under de senaste tio åren har Mats tillsammans med kollegor haft många uppdrag som sträckt sig över hela eller flera läsår. Uppdragen har handlat om att tillsammans med skolchefen och alla rektorer i kommuner eller friskoleorganisationer förbättra strukturen för kvalitetsarbetet och resultatstyrningen. https://www.successfulschools.se

lockmagnifiercrosschevron-down