Sök

InfoMentor Måltidsoptimering

Så gör InfoMentor skillnad

InfoMentor Måltidsoptimering

Minska matsvinnet med upp till 17 procent

Genom att veta exakt hur många som kommer till lunch kan köket justera matproduktionen och undvika onödig överproduktion.

Högre kvalitet på skolmåltiderna
De råvaror som annars skulle slängas kan istället användas för att förbättra kvaliteten på måltiderna, servera skolfrukost eller erbjuda fri frukt.

Bättre näringsvärde för alla elever
När maten planeras och värms på rätt sätt bevaras näringsvärdet så att även de som äter sist får en näringsrik och god måltid.

Enklare att nå skolans hållbarhetsmål
Mindre matsvinn betyder minskad miljöpåverkan och frigjorda budgetmedel kan användas för att öka andelen ekologiska livsmedel eller andra gröna initiativ.

Effektivare köksplanering
Köket får tid på sig att optimera produktionen, vilket frigör resurser och skapar en bättre arbetsmiljö för personalen.

Med InfoMentor Måltidsoptimering får skolköket dagliga uppdatering om vilka elever som är frånvarande vid lunchtillfället. Det är en enkel och smart lösning som gör skillnad, för skolans ekonomi, för miljön och för elevernas skolmat!

InfoMentor – smarta digitala lösningar för en hållbar och resurseffektiv skola!

Källa: Livsmedelsverket

Koppla på tjänsten helt kostnadsfritt!

Vi erbjuder alla som använder vår lärplattform i grundskolan och gymnasieskolan att använda tjänsten InfoMentor Måltidsoptimering helt kostnadsfritt. För att koppla på tjänsten behöver vi få in en beställning från ansvarig beställare.

1. Skicka in en beställning genom att fylla i formuläret nedan.

2. Du får ett mail med information och tydliga instruktioner som visar de inställningar som er administratör måste göra.

3. Tjänsten kommer att bli påkopplad inom 2-4 arbetsdagar och du får ett mail från vår supportavdelning när allt är klart.

Om du inte vill beställa direkt utan istället vill ha mer information så kan du kontakta oss på info@infomentor.se eller 044 200 123

    Högsby kommun sparar både tid och pengar

    Under 2015/2016 hade Måltidsenheten i Högsby kommun tillsammans med sina fem grundskolor och 600 elever omdirigerat ett produktionssvinn på 3.779 portioner till ett råvaruvärde av 40.662 SEK – fantastiska siffror!

    Detta ledde till en minskad miljöpåverkan genom mindre avfall, samt har även gett skolorna möjlighet att öka sin andel närproducerade och ekologiska råvaror i skolmåltiden. Besparingen användes dessutom till att servera eleverna frukt regelbundet. Detta bidrog troligtvis också till att Högsby kommun hade några av Sveriges friskaste elever med en heldagsfrånvaro på i snitt 3,58%!

    – Vi får en rapport från varje skola med antal närvarande elever och eftersom det står namn på eleverna som är borta kan vi enkelt se vilka specialkoster som vi inte behöver laga. Detta sparar mycket tid i köket, säger Katarina Asp, enhetschef för måltidsverksamheten i Högsby kommun.

    Högsby kommun har ett centralkök som levererar mat till fyra mottagningskök i kommunen och varje morgon kl 8.15 kommer rapporten med elevernas frånvaro som hjälper personalen att minska produktionssvinnet i köket.

    lockmagnifiercrosschevron-down