Boka demo
Country
Choose country:

InfoMentor
Förskola

Tid att förenkla

Som pedagog vill du att stunderna som barnen har på förskolan ska bli minnesvärda och utvecklande. Samtidigt finns det krav på dokumentation från myndigheter och engagerade vårdnadshavare som vill titta in i sitt barns vardag. InfoMentor för förskolan är ett verktyg som gör det möjligt att dokumentera, reflektera och kommunicera. Dessutom laddat med en rad smarta funktioner som förenklar vardagen för både pedagoger och vårdnadshavare.

Att synliggöra dagen på förskolan

Pedagogerna använder InfoMentor för att dokumentera det som sker under dagen, direkt mot läroplanen. Portfolion, med funktioner för att lägga till bild, film och text, ger vårdnadshavaren möjlighet att komma närmare verksamheten. Det blir enkelt att följa sitt barns vardag och man kan ställa frågor till sitt barn om det som hänt under dagen.

Vid t ex sjukdom kan vårdnadshavare smidigt frånvaroanmäla sitt barn via mobilen. Både vårdnadshavare och pedagoger kan registrera omsorgsschema. Pedagogerna kan checka in och ut barnen, se vilka barn som är frånvarande och snabbt se om det finns meddelande, direkt på startsidan. Med enkätfunktionen är det lätt att ta pulsen på vårdnadshavarna och på så sätt utvärdera och utveckla verksamheten.

Enklare vardag med notifieringar för vårdnadshavare

Appen InfoMentor Hub med notifieringar gör att vårdnadshavare kan ha full koll på allt som händer på förskolan. En notifiering visas när ny information har publicerats och genom att klicka på respektive notifiering så kommer man till motsvarande plats i InfoMentor Hub. Läs mer och ladda ner informationsmaterial här »

InfoMentor Personal – smarta funktioner för att underlätta vardagen

Som ett komplement till lärplattformen InfoMentor, finns appen InfoMentor Personal. Appens smarta funktioner underlättar pedagogens vardag med hantering av tidsregistrering, in- och utcheckning samt dokumentering av vardagen på förskolan.

Swipa i appen för att checka in/ut barnen eller markera dem som frånvarande. Barnen sorteras som förväntade, incheckade, utcheckade eller ej förväntade så att du får en tydlig bild av hur beläggningen ser ut just nu.

Ta en bild eller filma en stund, koppla bilden eller filmen till läroplanen och lägg in den i barnets portfolio där du också har möjlighet att lägga till en kommentar. Med appen är det enkelt att dokumentera barnens utveckling och det ger vårdnadshavarna en inblick i barnets vardag.

Med appens smarta funktioner blir vardagens arbete ett rent nöje.

Här hittar du mer information om appen och hur du kommer igång »

Rapporter underlättar planeringen

Med beläggningsrapporter för tidsregistrering per dag och månad kan du enkelt titta på planerad tid och jämföra med faktisk tid. Detta innebär att du kan se trender och kan därmed även planera för bemanning av personal. Eftersom att man kanske inte alltid har möjlighet att checka in och checka ut barn i samband med att de kommer och lämnar förskolan så finns en funktion som gör att det går att korrigera tiderna i efterhand. På så sätt får du alltid rätt statistik.

© InfoMentor 2022 / En hemsida från Bravissimo